• 24/7 bereikbaar
  • Ervaren schoonmaak professionals
  • Klanten geven ons een 9.5

Veelgestelde vragen

Wij hebben niet zoals een arts of een advocaat een officiële beroepsgeheim. Wel hebben wij voor onszelf een geheimhoudingsplicht. Onze mensen tekenen hiervoor. Uiteraard is dit nodig. Wij komen in mensen hun privé, overheidsgebouwen etc. Er is meestal veel verdriet maar ook schaamte. Dan is 100% discretie vereist en dus zeer belangrijk.

Zeker. Wij mogen een plaats delict nooit betreden zonder de toestemming van de Politie. Dit houdt in dat het PD vrij moet worden gegeven door de Politie. Soms komt het voor dat een PD voor enkele dagen wordt onderzocht. We worden dan vaak wel al ingelicht over het plaats-delict. Vervolgens starten wij na het vrijgegeven van het PD onze werkzaamheden.

PD is het vakjargon voor plaats delict. Een PD wordt niet door de Politie schoongemaakt. Alhoewel veel mensen denken dat dit de taak is van de Politie is dit dus niet het geval. Ondanks dat de Politie probeert om de plaats delict netjes achter te laten, kan dit helaas niet gegarandeerd worden.  Daarom wordt een plaats delict vaak achtergelaten zoals het wordt aangetroffen. Alle bewijslasten worden uiteraard wel meegenomen. Als er sprake is van een lichaam of lichaamsresten, dan wordt deze samen met een lijkschouwer vervoerd naar een politiearts. Na het onderzoek zal het lichaam worden vrijgegeven. De nabestaanden zullen dan met de uitvaartondernemer het afscheid organiseren. Zodra het plaats delict is vrijgegeven kunnen wij onze werkzaamheden starten. Wij zorgen er dan voor dat alles wordt gereinigd en ontsmet. Ook de onzichtbare vervuiling wordt meegenomen. De nare geuren of penetrante lijkgeur zal ook behandeld worden. Zo zorgen wij er voor dat de nabestaanden zich alleen met het afscheid bezig hoeven te houden.

Wij kunnen eigenlijk door iedereen worden ingezet. In praktijk gebeurt dit ook. Particulieren, bedrijven, instanties, gemeenten, overheidsinstanties etc. Voor we worden ingezet moet duidelijk worden wie de opdrachtgever is. Als het gaat om een plaats delict, dan hebben wij nog even contact met de politie.

Wij werken volgens zeer strenge protocollen. Hier kunnen wij nooit van afwijken. Dit doen we om zo veilig mogelijk ons werkt te kunnen doen. Om onszelf zo goed mogelijk te beschermen werken wij met de juiste maar ook de beste beschermingsmiddelen. Of het nu om lijkvocht gaat of duivenpoep, het is allemaal gevaarlijk. Wij komen op plekken waar zware vervuiling aangetroffen wordt. Dit gaat altijd gepaard met vele risico’s. De beschermingsmiddelen maakt ons werk ook heel moeilijk. De temperatuur in een beschermingspak kan zo 40 a 50 graden worden. Ons werk gaat heel het jaar door, ook in de zomer. Dan is het dus nog moeilijker. Gelukkig hebben wij de expertise in huis om zo veilig mogelijk te werken. Wij worden ook geconformeerd met verschillende beelden op bijv. een plaats delict. Er is veel verdriet en de situatie is nooit aangenaam. Wij zijn getraind om professionele reiniging uit te voeren in zulke situaties. We kunnen ook bij heftige situaties spreken met een psycholoog. Er komt heel veel bij kijken. Het is niet alleen een sterke maag wat we moeten hebben, maar ook fysiek en mentaal vraagt ons werk veel van ons.

Hogedrukreinigers zijn natuurlijk een uitkomst om snel en effectief een oppervlakte te reinigen. Maar wanneer er duivenpoep ligt, wordt dit juist gevaarlijk en zeer onpraktisch. We krijgen vaak de vraag of wij het gaan verwijderen met een hogedrukreiniger. We kunnen je vertellen dat wij geen hogedrukreiniger gebruiken om duivenpoep te verwijderen. Duivenpoep mag absoluut niet in de lucht terechtkomen. Als je het met een hogedrukreiniger zou proberen te verwijderen dan zou het alle kanten op gespoten worden. Je verwijdert daar per definitie niets mee. Je zorgt daarmee alleen voor een gevaarlijke situatie voor jezelf of zelfs voor de omwonende en nog meer vuil. Een professioneel bedrijf weet met welke chemicaliën je duivenpoep kunt verwijderen. Ook weet ze hoe het te verwijderen van begin tot eind. Veiligheid staat altijd voorop.

Oude duivenpoep is per definitie altijd een potentieel gevaar. Dus dan spreken wij over duivenpoep wat er al een tijdje heeft gelegen. Verse duivenpoep is dit meestal niet. Je kunt het vaak, als er niet al te veel ligt, en je er heel snel bij bent zelf verwijderen. In feite weet je nooit of er ziektekiemen zitten in het ontlasting van de duif. Maar de regel is wel, hoe meer duivenpoep en hoe langer het er ligt, hoe gevaarlijker het wordt.

In feite kan iedereen het proberen. Los van het feit dat duivenpoep verwijderen in gezondheid zeer schadelijk kan zijn, is duivenpoep niet gemakkelijk om te verwijderen. Duivenpoep wordt namelijk na een tijdje steenhard. Zo hard dat het niet met normale middelen los kan komen. We komen vaak op plekken waar iemand het al heeft geprobeerd. Uiteindelijk gaat men toch zoeken naar een expert, omdat men achter komen dat het niet zomaar een karweitje is. We horen weleens verhalen van mensen die er zo ziek van zijn geworden, dat ze zelfs op de ic belanden. Bijv. een dakdekker die werd gevraagd om een stukje duivenpoep te verwijderen zodat hij zijn werk kon vervolgen. Het leek in eerste instantie onschuldig. Het gevolg was dat hij op de ic aan het vechten was voor zijn leven. Alhoewel het hem ook fataal had kunnen worden, is hij er gelukkig wel goed van af gekomen.

Gevaarlijk afval laten verwijderen

Ook het verwijderen van geïnfecteerde gebruiksvoorwerpen en onder andere houten vloeren, tapijt bij een zelfdoding of meubilair dient indien het niet te reinigen is afgevoerd te worden als chemisch afval. Wij verzorgen de complete reiniging en nemen het geheel uithanden.