• 24/7 bereikbaar
  • Ervaren schoonmaak professionals
  • Klanten geven ons een 9.5

Wat is sterilisatie?

Sterilisatie is het proces waarbij alle vormen van microbieel leven volledig worden geëlimineerd. Dit wordt doorgaans bereikt met behulp van fysieke of chemische methoden. Sterilisatie is van cruciaal belang in de gezondheidszorg en wordt vaak uitgevoerd met stoom onder druk, droge hitte, ethyleenoxide (EtO)-gas, waterstofperoxidegasplasma en vloeibare chemicaliën. Het doel is absoluut duidelijk: het volledig verwijderen van micro-organismen om een veilige omgeving te waarborgen.

Wat is desinfecteren?

Het doden, verwijderen of deactiveren van schadelijke micro-organismen kan desinfectie worden genoemd. Vernietiging of stoppen van micro-organismen stopt de voortplanting en groei. Gezondheidsrisico’s van bacteriën, virussen en infectieziekten kunnen ernstig zijn. Het is daarom belangrijk dat de juiste werkwijze wordt uitgevoerd om deze micro-organismen te elimineren. Vaak zijn deze ziekteverwekkers onzichtbaar, waardoor opruimen door onervaren mensen het een nog moeilijkere en onbegonnen taak wordt. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van de hoogste normen voor het herstel van biologische gevaren van desinfectie door overdraagbare ziekten zoals ebola en norovirus. We zijn beschikbaar om 24/7/365 dagen per jaar om je snelle noodhulp te bieden, zodat je jezelf kunt concentreren op wat belangrijk is: je gezin of bedrijf.

Reiniging

Reiniging is de eerste stap in dit proces en houdt in dat zichtbaar vuil, zowel organisch als anorganisch materiaal, van objecten en oppervlakken wordt verwijderd. Dit wordt meestal handmatig of machinaal gedaan met water en reinigingsmiddelen. Grondige reiniging is van vitaal belang vóór sterilisatie en hoogwaardige desinfectie, omdat resterend vuil de effectiviteit van deze processen kan verminderen.

Infectieziekten

Elk geval van besmettelijke ziekten is een biologisch gevaarlijke situatie. Elke biologisch gevaarlijke situatie kan een infectieziekte omvatten. Daarom houden we ons aan verschillende bewezen protocollen en richtlijnen van bijvoorbeeld de GGD en het RIVM. Tevens hebben we eigen protocollen om een effectief resultaat te garanderen.  Dit doen we onder andere door ziekteverwekkers / ziektekiemen te isoleren en passen we universele voorzorgsmaatregelen toe om onze medewerkers en onze klanten te beschermen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Door onze werkzaamheden zorgen we ervoor dat we de getroffen locaties onder controle houden om kruisbesmetting te voorkomen. Daarna gaan we alle sporen van biologisch materiaal verwijderen, desinfecteren en ontgeuren. Hierna testen we alles grondig om ervoor te zorgen dat de getroffen locatie vrij is van ziekteverwekkers. We doen bijvoorbeeld een gehele uitgebreide grondreiniging omdat we begrijpen dat de gezondheid en veiligheid van jou en je gezin of werknemers op het spel staan.

Saneringsproces

Ons bedrijf heeft een saneringsproces in 3 stappen ontworpen door middel van een reeks reinigingsmiddelen om de gezondheid en veiligheid van onze klanten en hun eigendommen te beschermen. We houden ons aan de hoogste normen voor de eliminatie van biologische gevaren om ervoor te zorgen dat onze klanten en medewerkers volledig worden beschermd. We staan achter ons werk met een 100% klanttevredenheidsgarantie.

Voor velen klinkt het als opruimen van biologisch gevaarlijk afval (en het veelgebruikte alternatief, het opruimen van plaats delict) als standaardreiniging.

Het herstellen van biologische gevaren gaat verder dan de reguliere schoonmaakdiensten. Het omvat het verwijderen, reinigen en desinfecteren van bloed, lichaamsvloeistoffen en andere potentieel schadelijke micro-organismen op locaties die zijn getroffen door overlijden, ongevallen of zelfs uitbraken van besmettelijke ziekten. Vanwege het hoge risico op door bloed overgedragen ziekteverwekkers is biologische gevaarherstel een gespecialiseerde dienst die specifieke training, uitrusting, certificering en vergunningen vereist.

Gezondheid en veiligheid

Wij werken volgens de hoogste normen voor de eliminatie van biologische gevaren om ervoor te zorgen dat onze klanten en medewerkers volledig worden beschermd. We staan achter ons werk met een 100% klanttevredenheidsgarantie.

Neem contact op