• 24/7 bereikbaar
  • Ervaren schoonmaak professionals
  • Klanten geven ons een 9.5

Duivenpoep verwijderen

Duivenpoep is erg vervelend en vaak lastig weg te krijgen. Het is een doorn in het oog en het ruikt ook niet heel lekker. Je wilt er snel vanaf, maar hoe kun je dat het beste doen? De verleiding is natuurlijk groot om gewoon een spons, tuinslang of hogedrukreiniger te pakken en te gaan boenen. Is dit wel zo verstandig? Men denkt doorgaans dat je ziek kunt worden van duivenpoep door virussen en bacteriën en dat duivenpoep verwijderen dus gevaarlijk is. Brengt duivenpoep daadwerkelijk schade aan de gezondheid en welke gevolgen zou dit dan kunnen hebben? Dit gaan we hieronder precies uitleggen. Ook leggen we je uit hoe je duivenpoep veilig en goed kunt verwijderen.

Niet zelf verwijderen

Zelf duivenpoep verwijderen is bepaald geen goed idee. Duivenpoep brengt onwijs veel risico’s mee voor de gezondheid. Het ziet er onschuldig uit, maar duivenpoep draagt vaak een hoop virussen, schimmels en bacteriën. Door agressief te gaan boenen kun je de bacteriën verspreiden. Hetzelfde geldt met een hogedrukreiniger. Duiven dragen ziektes met zich mee, waaronder salmonella, vogelgriep en nog meerdere varianten.

Laten schoonmaken

Duivenpoep een risico voor jouw tuin of balkon

Hoe langer je wacht met het verwijderen van duivenontlasting, hoe groter de kans op schade is. Duivenpoep kan daadwerkelijk blijvende beschadigingen maken aan jouw woning, schutting, balkon of tuinmeubelen. Duivenontlasting heeft een behoorlijk hoge zuurgraad. Hierdoor is het bijtend en kan het beschadigingen aanbrengen op bouwmaterialen, zoals op steen, zink, koper of lood en lak- of verflagen.

Schoonmaak inplannen

Voorbeeld duivenpoep reinigen

Als schoonmaakservice komen wij regelmatig bij flatgebouwen voor het schoonmaken van duivenpoep. Duiven veroorzaken overlast en vervuiling door de grote hoeveelheid ontlasting (een bron van bacteriën en ziektes) op de balkons en balustrades.

Voor
Na

Duivenpoep verwijderen en opruimservice voor zakelijke opdrachtgever

Duivenpoep kan verschillende problemen veroorzaken als ze niet tijdig worden behandeld. Schade aan gebouwen, gezondheidsproblemen zijn problemen die vogelpoep met zich meebrengt. De vogelpoep die vogels achterlaten, moet dus tijdig en efficient worden verwijderd. Het is van groot belang om de juiste schoonmaak procedures te volgen, zodat de gevaren en zorgen kunnen worden vermeden. 

Zakelijke opdrachten

Indruk van ons werk


Twijfel niet

Wij zijn in heel Nederland inzetbaar voor trauma schoonmaak-diensten zoals: Schoonmaak na overlijden, Schoonmaak na zelfdoding of Schoonmaak na een ongeluk. Wij brengen een team van professionele reinigingstechnici snel op locatie voor een grondige reiniging.

Bel ons vandaag