• 24/7 bereikbaar
  • Klanten geven ons een 9.5

Duivenpoep verwijderen

Vogelpoep en dan voornamelijk duivenpoep is erg vervelend en vaak lastig schoonmaken. Het is erg vervuilend, vies en bij grote hoeveelheden ga je het ook ruiken, niet erg lekker. Je wilt er snel vanaf, maar schoonmaken is vaak lastig. In de praktijk zien wij dat mensen een spons, tuinslang of hogedrukreiniger pakken en gaan boenen. Maar dit is erg onverstandig. Je kunt namelijk goed ziek worden van duivenpoep verwijderen door de vele virussen en bacteriën die vrij komen bij het verwijderen van duivenpoep. Heb je bijvoorbeeld een balkon onder de duivenpoep? Dit kan al gevaarlijke gezondheidsrisico’s veroorzaken. Wil jij duivenpoep veilig en goed laten schoonmaken en verwijderen?

Duivenpoep niet zelf verwijderen

Duivenpoep niet zelf verwijderen

Zelf duivenpoep verwijderen is bepaald geen goed idee. Duivenpoep brengt vele risico’s mee voor je gezondheid. Het ziet er onschuldig uit, maar duivenpoep draagt vaak een hoop virussen, schimmels en bacteriën. Door agressief te gaan boenen kun je de bacteriën verspreiden. Hetzelfde geldt met een hogedrukreiniger. Duiven dragen ziektes zoals salmonella, vogelgriep en vele varianten.

Laten schoonmaken

Duivenpoep een risico voor jouw tuin of balkon

Hoe langer je wacht met het schoonmaken en verwijderen van duivenontlasting, hoe groter de kans op schade is. Duivenpoep kan blijvende beschadigingen maken aan jouw woning, schutting, balkon of tuinmeubelen. Dit komt door de hoge zuurgraad in de duivenpoep. Hierdoor zal de duivenpoep na enige tijd inbijten in het oppervlakte en kan serieuze beschadigingen aanbrengen op bouwmaterialen, zoals op steen, zink, koper of lood en lak- of verflagen.

Duivenpoep laten verwijderen

Duivenpoep grondig en vakkundig laten verwijderen/schoonmaken


Nufris specialistische schoonmaakservice

Vast tarief, vooraf helder

Geen verassingen, zowel het tarief als het plan van aanpak zijn vooraf duidelijk besproken.

Extreme trauma schoonmaak

Zorgvuldig & effectieve schoonmaak

Onze schoonmakers hebben veel ervaring en de juiste schoonmaakmiddelen/ technieken voor het grondig reinigen.

Nufris Nederland

Flexibel inzetbaar

Wij zijn 7 dagen per week direct inzetbaar en snel ter plaatsen door heel Nederland en België.

Voorbeeld duivenpoep schoonmaken

Als specialistische schoonmaakbedrijf verwijderen wij wekelijks duivenpoep bij flatgebouwen, bruggen, scholen of winkelcentra. Wij zorgen voor een snelle verwijdering en grondige schoonmaak van duivenpoep / vogelpoep. Duiven veroorzaken de grootste overlast en vervuiling door de grote hoeveelheid ontlasting op één gezamenlijke plek (een bron van bacteriën en ziektes) bijvoorbeeld op balkons en balustrades.

Foto na schoonmaak duivenpoep
Voor
Foto na schoonmaak duivenpoep
Na

Duivenpoep verwijderen en opruimservice voor zakelijke opdrachtgever

Duivenpoep kan zorgen voor verschillende problemen als het niet tijdig wordt behandeld. Schade aan gebouwen, slechte imago of zelfs gezondheidsproblemen voor omstanders zijn problemen die grote hoeveelheden duivenpoep met zich meebrengt. Wij komen op die plekken die regelmatig en grondig moeten worden schoongemaakt. Hierbij hebben wij verschillende schoonmaak procedures die wij volgen, afhankelijk van de situatie en omgeving zorgen wij voor de juiste aanpak. 

Zakelijke opdrachtgever?

Duivenpoep laten verwijderen door Nufris

Een voordeel van het laten verwijderen door onze schoonmaak specialisten is dat wij met materialen en schoonmaakmiddelen werken die het werk veiliger en makkelijker maken. Duivenpoep laten verwijderen voor een beter eindresultaat en minder kans op doffe of beschadigde oppervlakte.
Vrijblijvende prijsopgave

Indruk van ons werk


Veelgestelde vragen over duivenpoep verwijderen

Het is het beste om duivenpoep professioneel te laten verwijderen. Wij gebruiken hiervoor speciaal ontworpen schoonmaakmiddelen om duivenpoep te verwijderen, zoals een speciale duivenpoepverwijderaar. Onze producten zijn gemaakt van biologisch afbreekbare stoffen en bevatten geen schadelijke stoffen voor de natuur.

Oude duivenpoep is per definitie altijd een potentieel gevaar voor de gezondheid. We spreken dan over duivenpoep wat er al een langere periode ligt. Verse duivenpoep is dit meestal niet. Je kunt het vaak, als er niet al te veel ligt, en je er heel snel bij bent zelf makkelijk verwijderen. In feite weet je nooit of er ziektekiemen zitten in de ontlasting van de duif. Maar de regel is wel, hoe meer duivenpoep en hoe langer het er ligt, hoe gevaarlijker en moeilijker het wordt om het te verwijderen.

Hogedrukreinigers zijn natuurlijk een uitkomst om snel en effectief een oppervlakte te reinigen. Maar wanneer er duivenpoep ligt, wordt dit juist gevaarlijk en zeer onpraktisch. We krijgen vaak de vraag of wij het gaan verwijderen met een hogedrukreiniger. We kunnen je vertellen dat wij geen hogedrukreiniger gebruiken om duivenpoep te verwijderen. Duivenpoep mag absoluut niet in de lucht terechtkomen. Als je het met een hogedrukreiniger zou proberen te verwijderen dan zou het alle kanten op gespoten worden. Je verwijdert daar per definitie niets mee. Je zorgt daarmee alleen voor een gevaarlijke situatie voor jezelf of zelfs voor de omwonende en nog meer vuil. Een professioneel bedrijf weet met welke chemicaliën je duivenpoep kunt verwijderen. Ook weet ze de juiste technieken om duivenpoep op een gecontroleerde en veilige manier te verwijderen. Veiligheid staat altijd voorop.

Los van het feit dat duivenpoep verwijderen gezondheidsgevaren met zich mee kan brengen, is duivenpoep niet gemakkelijk om te verwijderen. Duivenpoep wordt namelijk na een tijdje steenhard. Zo hard dat het niet met normale middelen los kan komen. We komen vaak op plekken waar iemand het al heeft geprobeerd. Uiteindelijk gaat men toch zoeken naar een expert, omdat ze erachter komen dat het niet zomaar een schoonmaak is. We horen ook regelmatig verhalen van mensen die er zo ziek van zijn geworden, dat ze zelfs op de ic belanden. Bijv. een dakdekker die werd gevraagd om een stukje duivenpoep te verwijderen zodat hij zijn werk kon vervolgen. Het leek in eerste instantie onschuldig. Het gevolg was dat hij op de ic aan het vechten was voor zijn leven.

Het kostenplaatje voor het laten verwijderen van duivenpoep hangt af van de grootte van het gebied dat moet worden schoongemaakt en de hoeveelheid duivenpoep. In het algemeen zijn de kosten voor een project heel verschillend en per project afhankelijk. Het laten verwijderen van duivenpoep op een balkon vraagt om een hele andere aanpak en is van een andere omvang dan het laten schoonmaken van een zakelijke project zoals een brug, schoolgebouw, park of plein met veel overlast van duivenpoep.

Kennis over duivenpoep

Meer weten over duivenpoep?

Duivenpoep laten schoonmaken?

Twijfel niet, je kunt geheel vrijblijvend advies aan onze specialisten vragen. Wij zijn in heel Nederland en België flexibel inzetbaar voor het verwijderen en schoonmaken van duivenpoep. Zowel voor bedrijven als particulieren. Wij brengen een team van professionele reinigingstechnici snel op locatie voor een grondige reiniging.

Bel ons vandaag