• 24/7 bereikbaar
  • Klanten geven ons een 9.5

Professionele schoonmaak na overlijden

Schoonmaak na een lijkvinding is helaas een groeiende realiteit. Steeds vaker ontdekken mensen pas na weken of maanden het overlijden van een persoon. Dit betreft vooral ouderen of mensen met beperkt contact met anderen. Het aantreffen van een onopgemerkte overlijden gaat vaak gepaard met het vinden van het lichaam in verregaande staat van ontbinding, wat kan leiden tot stankoverlast, ongedierte en een onveilige situatie. Wij bieden effectieve schoonmaak na overlijden voor het herstellen van een veilige leefomgeving.

Een schoonmaak na overlijden is niet alleen fysiek en mentaal veeleisend, maar ook technisch en emotioneel zwaar.

Naast de emotioneel beladen taak van schoonmaak na overlijden, brengt dit ook technisch complexe en potentieel gevaarlijke situaties met zich mee. Er bestaat een reëel risico op gezondheidsgevaren en besmetting. Schoonmaak na overlijden omvat vaak het verwijderen van bloed, lijksappen, urine en ontlasting. Dit vereist specifieke schoonmaakmiddelen, apparatuur en uitgebreide ervaring. Bovendien is het van cruciaal belang om te begrijpen wie verantwoordelijk is voor de schoonmaak na overlijden. In de meeste gevallen zijn de nabestaanden degenen die deze taak op zich nemen. Als er geen nabestaanden zijn, ligt de verantwoordelijkheid bij de woningeigenaar. Onze gespecialiseerde professionals beschikken over ruime praktijkervaring en zijn specifiek opgeleid voor deze zware taak van traumatische schoonmaak na overlijden. Wij begrijpen de complexiteit en gevoeligheid van de situatie en staan klaar om te helpen.
Inzetbaar in heel Nederland & België
24/7 bereikbaar bij calamiteiten
Discreet, zorgvuldig en veilig
Veel expertise en hoge klantwaardering

Gespecialiseerde schoonmaaktechnici

Onze gespecialiseerde schoonmaaktechnici kunnen ingezet worden voor de schoonmaak na overlijden of ernstig ongeval met veel bloedverlies en andere lichamelijke vloeistoffen. Ben je geconfronteerd met een onopgemerkte overlijden? Onze experts kunnen de schoonmaak na overlijden volledig uit handen nemen.

Bel: 085 06 06 659

Schoonmaak na overlijden of ernstig ongeluk?

Onze schoonmaaktechnici nemen altijd de eerste stappen om een veilige werkomgeving te creëren, om zo kruisbesmetting te voorkomen. Zodra de locatie van het overlijden of het ongeluk is vrijgemaakt voeren we een zorgvuldige analyse uit van de situatie. Elke situatie is uniek en vereist een op maat gemaakte aanpak. Het verwijderen van sporen bij een schoonmaak na overlijden zoals: bloed, lichaamsvloeistoffen en andere biologische materialen, vraagt om een specialistische benadering.

Specialistische expertise

Er zijn gevallen waarin de impact beperkt is en er weinig schade is. Het kan ook voorkomen dat zelfs de complete tegelvloer moet worden verwijderd vanwege doordringend lijkvocht in de voegen van het beton. Onze gespecialiseerde teams zijn getraind in het gebruik van geavanceerde reinigingsmethoden en middelen. Deze zijn ontworpen om niet alleen oppervlakken schoon te maken, maar ook om diepgaand en grondig te desinfecteren.

Schoonmaak na overlijden en gezondheidsrisico's

Het schoonmaken van een ruimte na een onopgemerkte overlijden of lijkvinding kan aanzienlijke gezondheidsrisico’s en besmettingsgevaar met zich meebrengen. In dergelijke situaties kan zelf schoonmaken traumatisch en zelfs gevaarlijk zijn voor je eigen gezondheid. Het aanwezige lijkvocht, bloed en andere biologische materialen kunnen potentieel gevaarlijke micro-organismen bevatten, zoals bacteriën en virussen. Directe blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot infecties en ziektes. Het is raadzaam om niet zelf aan de slag te gaan, maar om onze gespecialiseerde professionals in te schakelen. Wij zijn experts in het omgaan met deze complexe situaties en voeren de dienst schoonmaak na overlijden uit op een zorgvuldige en verantwoorde wijze. Onze professionals zijn volledig op de hoogte van de benodigde strenge procedures en maken gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) om deze ingrijpende schoonmaakoperatie veilig en effectief uit te voeren.

Lijklucht / lijkgeur verwijderen

Lijkgeur, ook wel bekend als lijklucht, is een buitengewoon doordringende geur die diep in materialen, wanden en het plafond kan intrekken en erg lastig te verwijderen is. Het verwijderen van lijkgeur vereist een grondige aanpak, waarbij aangetaste zaken zorgvuldig moeten worden verwijderd en behandeld. Het vereist deskundigheid en geavanceerde apparatuur om lijkgeur effectief en voorgoed te verwijderen. Onze experts beschikken over de benodigde kennis en gespecialiseerde technologie om dit op de juiste wijze aan te pakken. Wanneer lijkgeur een ruimte heeft doordrongen, moeten aangetaste elementen zoals vloerbedekking en laminaat worden verwijderd. Bij een overlijden in bed moet het matras met de nodige zorg worden ontleed en afgevoerd. In het geval van een overlijden in de woonkamer, geldt dit voor bijvoorbeeld het meubilair zoals een bankstel. Daarna volgt een grondige reiniging en desinfectie van alle ruimtes, om ervoor te zorgen dat de omgeving weer veilig toegankelijk is.

Schoonmaak na overlijden

De verantwoordelijkheid voor de schoonmaak na overlijden ligt doorgaans bij de nabestaanden. Het is begrijpelijk dat deze taak een emotionele en praktische uitdaging vormt. Onze gespecialiseerde dienstverlening biedt een uitkomst. Met expertise op dit gebied staan wij klaar om deze taak professioneel en respectvol te vervullen. Vertrouw op ons team om de schoonmaak na overlijden met zorg en precisie uit te voeren.

Indruk van ons werk


Veelgestelde vragen

Biologische materialen zoals bloed, ontlasting, lijkvocht en andere stoffen kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Na een traumatische incident is het belangrijk dat de situatie op een zorgvuldige manier wordt aangepakt. Een professioneel schoonmaakbedrijf heeft de expertise om de omgeving schoon te maken en te desinfecteren. Als de juiste werkwijze niet wordt gevolgd, kunnen dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen en dieren. Daarom is het geruststellend om te weten dat jouw uitzonderlijke schoonmaakgeval door een professioneel bedrijf wordt opgepakt.

Er is geen vast tarief voor een schoonmaak na overlijden / dood. De kosten komen tot stand door verschillende factoren. Voor een tarief-indicatie kun je direct contact met ons opnemen. We verzamelen informatie over de situatie en sturen je een vrijblijvende prijsopgave.

Iedereen kan ons inschakelen voor extreme en zware schoonmaakproblemen. Denk aan nabestaanden, kennissen, buren, uitvaartondernemers, bedrijven, instanties, VVE etc. Wij mogen alleen een plaats delict betreden na vrijgave door de Politie.

Wij hebben niet zoals een arts of een advocaat een officiële beroepsgeheim. Echter hebben wij een beroepsmatige geheimhoudingsplicht. Onze schoonmaaktechnici tekenen hiervoor en zijn getraind om discreet te werk te gaan.

Wanneer een traumatische dood of misdaad plaatsvindt in een woning, is het de verantwoordelijkheid van de huurder of woning-eigenaar om ervoor te zorgen dat de omgeving wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Helaas voor gezinnen die een geliefde hebben verloren, suggereert dit dat het aan hen is om de schoonmaak na overlijden op zich te nemen. Het is begrijpelijk dat dit voor nabestaanden al een heel moeilijke fase is, zonder dat ze daarna voor de onvoorstelbare taak staan ​​om op te ruimen. Nufris is inzetbaar om de schoonmaak na overlijden professioneel te verzorgen.

Twijfel niet, en kies voor een verantwoorde schoonmaak van Nufris

Wij zijn in heel Nederland inzetbaar voor trauma schoonmaak-diensten zoals: Schoonmaak na overlijden, Schoonmaak na zelfdoding of Schoonmaak na een ongeluk. Wij brengen snel een team van professionele reinigingstechnici op locatie voor een verantwoorde schoonmaak.

Bel ons vandaag