• 24/7 bereikbaar
  • Klanten geven ons een 9.5

Schoonmaak na zelfdoding/suïcide of moord

Schoonmaak na zelfdoding/suïcide of moord

Een zelfdoding of moord komt altijd als een onaangename verassing voor de familie. Niemand wil dat zijn of haar dierbare een einde aan zijn/haar leven maakt, of wordt gemaakt. Er komt veel verdriet bij kijken. Helaas komt er ook nog eens bij dat de plaats delict schoongemaakt moet worden.

Professionele schoonmaak

Professionele schoonmaak na (poging tot) zelfdoding

Een ruimte professioneel laten behandelen en reinigen na zelfdoding/suïcide of moord. De plaats delict schoonmaken is meer dan even schoonmaken, inpakken en verwijderen van wat materialen. Vaak is er een zogenaamd ‘biohazard infectiegevaar’ omdat voorwerpen besmet zijn geraakt met lichaamssappen (bloed, urine etc.). Bovendien zijn er ook altijd onaangename geuren zoals een penetrante geur, waarvoor ook een oplossing moet worden gevonden. Op tv ziet een moord of zelfmoord er vaak behoorlijk ‘clean’ uit, maar de werkelijkheid is anders. De ruimte kan namelijk compleet onder het bloed en andere lichaamssappen zitten en bovendien kan allerlei schade aan de ruimte zijn aangebracht. Het is voor iedereen een overweldigende ervaring een dergelijk ruimte te moeten betreden en bijna zonder uitzondering weet je dan amper waar je bij het schoonmaken het eerst moet beginnen. Laat staan dat je op de hoogte bent van alle aspecten in verband met de persoonlijke hygiëne en veiligheid waarmee rekening moet worden gehouden.

Een plaats delict schoonmaken

Een plaats delict als gevolg van een zelfdoding of moord is heel erg heftig om aan te zien. Er komt meestal erg veel bloed vrij en kan door heel de kamer of zelfs heel de woning zitten.

Bel: 085 06 06 659
Familieleden, vrienden en kennissen

Familieleden, vrienden en kennissen

Voor familieleden, vrienden en kennissen is het zelf schoonmaken niet alleen emotioneel erg zwaar en onmenselijk, het is ook gevaarlijk met kans op besmettingsgevaar. Hulpverleners zoals de politie vertellen meestal ook na een (poging tot) zelfdoding dat er professionele schoonmaak nodig is. Op de eerste plaats zijn er de al genoemde gevaren voor de eigen gezondheid. In het menselijk bloed kunnen verschillende ziekten leven, die soms dagen of wekenlang buiten het lichaam kunnen overleven. Hepatitis is hiervan een goed voorbeeld. Maar daarnaast geeft bijna zonder uitzondering elke ruimte waar de moord/zelfmoord heeft plaatsgevonden een verontrustend visueel beeld (traumabeeld). Een beeld dat bij je een langdurige, traumatische indruk kan achterlaten. Wanneer er een vuurwapen werd gebruikt, is er evenveel materiaal aanwezig dat je met het blote oog niet kunt zien als dat je het wel kan zien. Het is voor de veiligheid van toekomstige bewoners belangrijk dat alle biologische restanten correct worden behandeld.

Reinigen van grote hoeveelheden bloed en vlekken

Grote hoeveelheden bloed verwijderen is lastig en specialistisch werk. Bloed van de vloer verwijderen zorgt vaak voor problemen. Wij gebruiken de juiste aanpak per type vloer.

badkamer_bloed_trauma-cleaning_na
Voor
badkamer_bloed_trauma-cleaning_na
Na

Direct calamiteit melden

Ben je onverhoopt geconfronteerd met een (poging tot) zelfdoding, dodelijk ongeluk of moord?

Bel: 085 06 06 659

Schoonmaak na zelfdoding/suïcide

Helaas komt er ook nog eens bij dat de plaats waar dit heeft plaatsgevonden, schoongemaakt moet worden. Een plaats delict door een suïcide of moord is heel erg heftig om aan te zien. Er komt erg veel bloed vrij en kan door heel de kamer of zelfs woning zitten.

Daarom moet zoals bij een onopgemerkt overlijden de ruimte professioneel behandeld en gereinigd worden. De plaats delict schoonmaken is meer dan even schoonmaken, inpakken en verwijderen van wat materialen. Vaak is er een zogenaamd ‘biohazard infectiegevaar’ omdat voorwerpen besmet zijn geraakt met lichaamssappen (bloed, urine etc.).

Direct contact met onze specialisten

Twijfel niet, en kies voor een verantwoorde schoonmaak van Nufris

Wij zijn in heel Nederland inzetbaar voor trauma schoonmaak-diensten zoals: Schoonmaak na overlijden, Schoonmaak na zelfdoding of Schoonmaak na een ongeluk. Wij brengen snel een team van professionele reinigingstechnici op locatie voor een verantwoorde schoonmaak.

Bel ons vandaag