• 24/7 bereikbaar
  • Klanten geven ons een 9.5

Schoonmaak bij extreme vervuiling

Ontruimen, repareren en reinigen van extreem vervuilde of verwaarloosde woningen/panden. Verzamelwoede-schoonmaak is het opruimen, schoonmaken en reinigen van de woning van een ‘hoarder’.

Hoarding/ verzamelwoede

Hoarding/ verzamelwoede

Na jaren van verzamelen en vervuilen is meestal het een en ander aan de woning beschadigd. Maar vooral voor de bewoner is inmiddels een situatie ontstaan die bedreigend is voor zijn of haar gezondheid. Het is altijd een uitdagende opdracht om de woning weer leefbaar te maken. De mensen die met zo’n opdracht worden belast, kunnen met allerlei soorten vuil in contact komen.

Bel: 085 06 06 659

"Het schoonmaken van een hoarder-woning brengt gezondheidsrisico's met zich mee en kan tot gevolg hebben dat iemand zeer ziek wordt."

Gezondheidsrisico’s

Het schoonmaken van een hoarder-woning brengt gezondheidsrisico’s met zich mee en kan tot gevolg hebben dat iemand zeer ziek wordt. Het is sterk af te raden om zelf te beginnen met schoonmaken als je hier niet speciaal voor opgeleid bent. Vaak is de beste methode dat het project wordt onderverdeeld in enkele overzichtelijke deelprojecten. Onze mensen dragen bij het betreden van zo’n woning beschermende werkkleding, zijn voorzien van professioneel materiaal en weten exact welke procedures ze moeten volgen. Zoveel mogelijk worden bruikbare en kostbare voorwerpen voor de bewoner bewaard. Het gros zal echter onbruikbaar zijn en moet zo snel mogelijk worden afgevoerd via afvalcontainers. Spullen die kunnen worden hergebruikt (koelkasten, wasmachines, tv’s etc.) worden naar de juiste afvalverwerkende organisaties doorgestuurd.

Indruk van ons werk


Gezonde leefomgeving creëren

Alles is erop gericht voor de bewoner weer een schone omgeving te creëren, zodat hij/zij in samenwerking met de instanties weer kan werken aan een normaal leven. Wij zien dit werk als een geweldige bijdrage om iemand zijn of haar leven weer de goede kant op te sturen.

Bel: 085 06 06 659
Uitzonderlijke situaties

Uitzonderlijke situaties

We treffen de meest uitzonderlijke situaties van verzamelde papieren zakken, met menselijke ontlasting en flessen met urine. In sommige situaties lagen in de hoek stapels met verrot voedsel. Een enkele keer treffen we kadavers van huisdieren. Uitwerpselen van ongedierte. Uitwerpselen bevatten allerlei soorten ziekten die hepatitis, tetanus en dergelijke ziekten kunnen veroorzaken. Zonder uitzondering werd geslapen op een ernstig vervuild matras bevuild met bloed en ontlasting. We letten op scherpe objecten (messen, gebroken, glas, naalden of andere scherpe objecten), die als ze besmet zijn levensbedreigende ziektes kunnen veroorzaken. Alles duidt op een gevaarlijke situatie: brandgevaar, onhygiënisch, onveilig.

Hulp nodig?

Veelgestelde vragen

Het beste is om te beginnen met het maken van een plan van aanpak en samen te werken met de eigenaar aan de oplossing. Het is belangrijk de oorzaak van de hoarding te begrijpen en te erkennen, en vervolgens de persoon die lijdt aan hoarding te helpen bij het maken van een plan om het te controleren. Het is belangrijk om inzicht te hebben in wat nuttig (waardevol) is en wat weg moet. Waardevolle spullen zijn te onderverdelen in twee soorten: emotionele en financiële waarde. Een hoarder of iemand die zijn woning zwaar vervuild heeft, zal niet snel erkennen dat er iets aan de hand is. Daarom is het verstandig om eerst aan de erkenning van het probleem te beginnen i.p.v. de persoon direct te confronteren met het probleem.

Er zijn verschillende risico's verbonden aan het schoonmaken van een zwaar vervuilde woning. Deze kunnen variëren van gezondheidsrisico's, zoals het risico op bacteriële infecties, tot fysieke risico's zoals vallen. Ook brandgevaar is een groot risico dat we vaak zien bij zwaar vervuilde woningen.

Om een (zwaar) vervuilde woning weer tot een leefbare ruimte te maken is het belangrijk om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in dit soort specifieke schoonmaakwerkzaamheden. Wij zorgen voor voldoende ventilatie en verlichting, en gebruiken professionele apparatuur en de juiste persoonlijke beschermingsmaterialen tijdens het schoonmaken.

Hoarding/verzamelwoede

Een toilet en doucheruimte waarvan je amper een voorstelling kunt maken van de ondragelijk stank en alle ongedierte. De verzamelstoornis is een psychiatrische aandoening met als kenmerk de onmogelijkheid van de patiënt om bezittingen weg te gooien. De woning raakt van lieverlee zo vol, dat geen ruimte overblijft voor normale bewoning. Daarna ontstaat de fase van verwaarlozing, waarbij gezondheidsrisico’s ontstaan voor de bewoner en zijn directe omgeving. Het aantal dwangmatige verzamelaars is veel hoger dan men zou verwachten, maar slechts bij een beperkt deel loopt het zo de spuigaten uit dat gespecialiseerde hulp moet worden ingeschakeld. Meestal zijn dan al vele jaren van vervuiling voorbijgegaan.

Vragen?

Kennis over duivenpoep

Meer weten over hoarding?

Hulp nodig bij jouw situatie?

Ken je een familielid, kennis of vriend die te maken heeft met een oncontroleerbare verzamelwoede? Iemand die in een gevaarlijke en onhygiënische situatie dreigt te geraken? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en advies.

Prijsopgave