• 24/7 bereikbaar
  • Klanten geven ons een 9.5

Kennisbank
Fouten en grote problemen bij schoonmaak na overlijden

Fouten en grote problemen bij schoonmaak na overlijden

Bij de confronterende situatie van een onopgemerkte overlijden in een woning komt veel kijken. In deze blog onthullen we cruciale informatie over de schoonmaak na overlijden. Deze informatie is van wezenlijk belang om te begrijpen en te handelen, als je voor deze complexe en emotioneel beladen taak staat. We vertellen je ook over de juridische gevolgen en aansprakelijkheid van een niet juiste schoonmaak na overlijden. Als je in deze situatie bent, begrijpen wij de gevoeligheid ervan en willen we je helpen met de kennis die we hebben.

Bel: 085 06 06 659

Wat kun je verwachten van deze blog?

Deze blog is bedoeld om je een dieper inzicht te geven in het proces van schoonmaak na overlijden. Als je recentelijk met een schoonmaak na overlijden bent geconfronteerd, kun je veel leren over de stappen die je moet nemen. Ook de mogelijke valkuilen die je moet vermijden. In plaats van specifieke schoonmaakinstructies te bieden, willen we je informeren over de complexiteit van de situatie. Bovendien vertellen we hoe een verkeerde aanpak van een schoonmaak na overlijden kan leiden tot ernstige gevolgen.

Het gevaar van maskeren van lijklucht in plaats van oplossen

Het gevaar van maskeren van lijklucht in plaats van oplossen

In een schrijnende zaak kwam de waarheid over een verkeerde aanpak van schoonmaak na overlijden aan het licht. De betrokken partijen hadden aanvankelijk een ontruimingsbedrijf ingeschakeld om de woning op te ruimen. Achteraf bleek dit echter geen verstandige keuze te zijn geweest. Het ontruimingsbedrijf maskeerde de geur van overlijden met verkeerde chemische middelen en luchtverfrissers, wat leidde tot nog grotere problemen. Het verschil tussen een ontruimingsbedrijf en een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf werd duidelijk: terwijl het eerste bedrijf de symptomen trachtte te verbergen, bood het laatste de juiste expertise om de oorzaak van lijklucht aan te pakken.

Professionele schoonmaak na overlijden: een noodzaak, geen luxe

Het geval van verkeerde chemische middelen en luchtverfrissers als maskering, toont aan dat de keuze voor een specialistische schoonmaakbedrijf van essentieel belang is. Lijkgeur is geen oppervlakkig probleem dat kan worden verborgen. Het is een teken van een diepere kwestie die effectieve en gespecialiseerde schoonmaak vereist. Het volstaat niet om alleen zichtbare sporen te verwijderen; de gehele ruimte moet op een specialistische wijze worden behandeld om de oorzaak van de lijkgeur te verwijderen.

Bel: 085 06 06 659

Juridische verantwoordelijkheid: oplossing en preventie

Een ander belangrijk aspect dat uit de jurisprudentie naar voren komt is wie er verantwoordelijk is voor de schoonmaak na overlijden. De nabestaanden zijn geacht om een woning in een behoorlijke staat op te leveren. Dit geldt zowel voor woningen die worden verkocht als voor woningen die worden verhuurd. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat er geen sporen van overlijden zijn en dat er geen lijkgeur te ruiken valt. In de zaak waarover is gesproken, heeft de rechter besloten dat een verkoper een boete moest betalen van €15.016,91 vanwege het niet voldoen aan de strikte vereisten voor het opleveren van een woning zonder lijkgeur.

Voorkom fouten en kies voor professionele hulp

Deze situatie onderstreept het belang van het kiezen voor gespecialiseerde schoonmaak na overlijden. Het maskeren van lijkgeur met luchtverfrissers is niet alleen ineffectief, maar kan ook leiden tot ernstige gevolgen en juridische problemen. Als je wordt geconfronteerd met de opdracht van schoonmaak na overlijden, raden wij je ten zeerste aan om de hulp in te schakelen van een professioneel en gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Dit zorgt ervoor dat de situatie op de juiste manier wordt aangepakt met als resultaat een schone, veilige en respectvolle omgeving.

Nufris staat je bij met professionele schoonmaak na overlijden

Wij begrijpen dat dit geen gemakkelijke situatie is en dat je mogelijk met veel vragen en zorgen zit. Als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf hebben wij de expertise en de toewijding om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we je kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijd. Neem direct contact met ons op.

Bel: 085 06 06 659