LIJKVINDING

Deskundige schoonmaak na een (onopgemerkt) overlijden

Soms blijft een lijk wekenlang of zelfs maandenlang in een woning liggen. Vaak betreft het mensen met geen contact meer met de familie en nauwelijks met de buren. Het lijk is dan in een vergevorderd stadium van ontbinding als het  wordt aangetroffen. Behalve de menselijke resten en vloeistoffen (bloed, urine, ontlasting) die dan op de locatie worden aangetroffen, brengt zo’n situatie ook met zich mee dat er zich allerlei klein ongedierte op de plaats bevindt. Je kunt je indenken dat dit allemaal behoorlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het kan in dat soort situaties traumatiserend en zelfs gevaarlijk voor de eigen gezondheid zijn om dan te moeten reinigen. Je kunt daar dan ook beter niet zelf aan  beginnen, maar een bedrijf inschakelen dat gespecialiseerd is in dergelijke biohazard reiniging. Dat zijn professionals die exact weten wat ze moeten doen, met de de juiste beschermingsmiddelen, om zulke ingrijpende operaties te kunnen uitvoeren.

Lijkgeur is een zeer indringende geur, die je eigenlijk niet echt kunt verwijderen. Dat houdt in dat alles wat aangetast is moet worden verwijderd en vernietigd. Alle vloerbedekking of laminaat moet worden verwijderd. Indien de persoon in bed is overleden, moet het matras worden opgeruimd. Als de persoon in de woonkamer is overleden, geldt dat voor bijvoorbeeld de bank of leunstoel. Vervolgens moeten alle ruimten worden gereinigd en gedesinfecteerd, zodat de ruimte weer veilig kan worden betreden. Tot slot worden aangetaste vaste delen in het huis met een speciaal middel geseald zodat de geur wordt afgedicht en de kamer fris blijft ruiken. Schoonmaak na overlijden is dus niet zomaar een schoonmaak. Iedere overlijden is anders en dat maakt dat kennis in combinatie met ervaring zeer belangrijk is om dit soort reinigingswerk een juiste resultaat te geven. Ieder detail telt. 

lijkvinding-home-1

LIJKGEUR IS EEN ZEER INDRINGENDE GEUR, DIE MEN ALLEEN KAN VERWIJDEREN NA ZEER SPECIALE BEHANDELING

Altijd creëren we na het opruimen van de kamer eerst voor onszelf een veilige werkplek, wat voor ons zowel prettiger als hygiënischer is. Pas nadat de plek van overlijden helemaal is vrijgemaakt kunnen we de situatie goed analyseren. Elke situatie is namelijk weer anders. Zo kan het voorkomen dat het reuze meevalt met wat er echt aangetast is, maar het kan ook voorkomen dat de complete tegelvloer moet worden verwijderd. Lijkvocht kan namelijk als een lijk er lang heeft gelegen door de voegen in het beton trekken. Meestal volstaat het om de vloer te behandelen met een speciale geurvernietiger. Nadat de lucht in de kamer twee etmalen machinaal is gereinigd is de lijklucht permanent verwijderd. De kamer kan dan weer veilig worden betreden en gebruikt.

Onze gespecialiseerde schoonmaaktechnici kunnen ingezet worden na een lijkvinding of ernstig ongeval met veel bloedverlies of andere lichamelijke vloeistoffen. Ben je geconfronteerd met een overlijden? Onze experts kunnen de schoonmaak na overlijden volledig uit handen nemen. Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

''ONZE EXPERTS KUNNEN DE SCHOONMAAK NA OVERLIJDEN VOLLEDIG UIT HANDEN NEMEN''