• 24/7 bereikbaar
  • Klanten geven ons een 9.5

Duiven overlast en gezondheidsrisico’s

In Nederland leven veel duiven. Duiven leven in groepen en dicht bijelkaar. Je ziet ze vaak aanwezig op plekken waar ook veel mensen komen, bijvoorbeeld op pleinen, parken en openbare ruimtes. Zoals scholen, bruggen en parken. Deze hebben vaak last van duivenoverlast en dan voornamelijk door duivenpoep. De poep van duiven kan namelijk een vervelend en soms zelfs schadelijk probleem vormen voor mensen en gebouwen. Duivenpoep bevat bacteriën en schimmels die schadelijk zijn voor de gezondheid. Het schoonmaken en verwijderen van duivenpoep is lastig en moeilijk, wat vaak resulteert in een grote schoonmaakklus.

Gezondheidsrisico van duivenpoep

Duivenpoep bevat ziekteverwekkers zoals salmonella, histoplasmose en cryptococcus. Wanneer je deze ziekteverwekkers inademt kunnen er verschillende gezondheidsproblemen ontstaan. Histoplasmose is bijvoorbeeld een schimmelinfectie die longontsteking kan veroorzaken. Ook zien wij vaak dat duivenpoep die lang blijft liggen op daken of in bruggen schade kan aanrichten aan gebouwen of materiaal, zoals verkleuring, rotting en corrosie.

Duivenpoep laten schoonmaken

Duivenpoep verwijderen

Hoewel het voorkomen van duivenoverlast de beste manier is om schade te voorkomen, zal er in sommige gevallen toch duivenpoep verwijderd moeten worden. Dit kan een grote, tijdrovende schoonmaakklus zijn, onze professionele schoonmaakdienst is hierin gespecialiseerd en kan hierbij snel helpen. Wij zullen de omgeving grondig reinigen en alle resten van duivenpoep verwijderen. Om te voorkomen dat na de schoonmaak de duiven weer terugkomen, is het ook aan te raden om maatregelen te nemen om duivenoverlast te voorkomen. Als alle maatregelen goed worden toegepast, zal duivenoverlast op lange termijn verdwijnen.

Duivenpoep laten schoonmaken?

Twijfel niet, je kunt geheel vrijblijvend advies aan onze specialisten vragen. Wij zijn in heel Nederland en België flexibel inzetbaar voor het verwijderen en schoonmaken van duivenpoep. Zowel voor bedrijven als particulieren. Wij brengen een team van professionele reinigingstechnici snel op locatie voor een grondige reiniging.

Bel ons vandaag