• 24/7 bereikbaar
  • Ervaren schoonmaak professionals
  • Klanten geven ons een 9.5

Schoonmaak na onopgemerkte overlijden

Steeds vaker worden mensen geconfronteerd met een onopgemerkte overlijden of sterfgeval van iemand die al wekenlang of zelfs maanden geleden is overleden. Vaak betreft het oudere mensen of mensen met weinig tot geen contact meer met familie of buren. Het nare bij een onopgemerkte overlijden / lijkvinding is dat het lichaam dan in een vergevorderde stadium van ontbinding wordt aangetroffen.

Bel: 085 06 06 659

Een schoonmaak na een onopgemerkte overlijden is technisch en emotioneel zwaar

Behalve de emotioneel zware taak van het schoonmaken, is het ook technisch een erg lastige en gevaarlijke situatie met kans op gezondheidsrisico’s en besmetting. Vaak gaat het om het schoonmaken van bloed, urine en ontlasting waarbij je de juiste schoonmaakmiddelen, apparatuur en veel ervaring nodig hebt. Onze specialisten hebben veel praktijk ervaring en zijn opgeleid voor deze zware trauma schoonmaak bij lijkvinding.
Inzetbaar in heel Nederland & België
24/7 bereikbaar bij calamiteiten
Discreet, zorgvuldig en veilig
Veel expertise en hoge klantwaardering

Gespecialiseerde schoonmaaktechnici

Onze gespecialiseerde schoonmaaktechnici kunnen ingezet worden na een onopgemerkte overlijden of ernstig ongeval met veel bloedverlies en andere lichamelijke vloeistoffen. Ben je geconfronteerd met een onopgemerkte overlijden? Onze experts kunnen de schoonmaak na een onopgemerkte overlijden volledig uit handen nemen.

Meer informatie

Overlijden of ernstig ongeval?

We creëren altijd na het opruimen van de ruimte voor onszelf eerst een veilige werkplek, om kruisbesmetting te voorkomen. Nadat de plek van het overlijden of ongeluk is vrijgemaakt zullen wij de situatie zorgvuldig analyseren. Iedere situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak. Zo komt het voor dat de situatie meevalt en er weinig aangetast is, maar het kan ook voorkomen dat de complete tegelvloer moet worden verwijderd omdat er lijkvocht in de voegen van het beton zijn getrokken. Nadat de lucht in de ruimte machinaal behandeld en gedesinfecteerd is, kan de ruimte weer veilig en zonder gezondheidsrisico’s in gebruik genomen worden.

Calamiteit/spoed?

Schoonmaak na onopgemerkte overlijden / lijkvinding

Het schoonmaken van een ruimte na een onopgemerkte overlijden / lijkvinding kan vele gezondheidsrisico’s en besmettingen met zich meebrengen. In dit soort situaties is het vaak ook traumatiserend en zelfs gevaarlijk voor de eigen gezondheid om zelf schoon te maken. Je kunt daar beter niet zelf aan beginnen, maar onze specialisten inschakelen. Wij zijn gespecialiseerd in dergelijke situaties waarbij onze dienst biohazard schoonmaak op een juiste wijze wordt uitgevoerd. Onze professionals weten dus exact wat ze moeten doen, met de de juiste beschermingsmiddelen (pbm’s), om deze ingrijpende schoonmaaktaken te kunnen uitvoeren.

Desinfecteren en neutraliseren

Lijkgeur of lijklucht is een zeer indringende geur, die je eigenlijk niet echt kunt verwijderen. Dat houdt in dat alles wat aangetast is moet worden verwijderd en vernietigd. Er is veel expertise nodig en speciale machines om lijklucht op de juiste manier te behandelen. Alle vloerbedekking of laminaat moet worden verwijderd. Indien de persoon in bed is overleden, moet het matras op de juiste wijze worden opgeruimd. Als de persoon in de woonkamer is overleden, geldt dat voor bijvoorbeeld de bank of leunstoel. Vervolgens moeten alle ruimten worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, zodat de ruimte weer veilig kan worden betreden.

Indruk van ons werk

Voor
Na

Indruk van ons werk


Schoonmaak na onopgemerkte overlijden/ lijkvinding

Om een goed resultaat te bereiken, is er veel ervaring en kennis nodig om een schoonmaak na lijkvinding goed uit te voeren. De omgeving van het incident wordt geheel afgesloten om verspreiding en geur te voorkomen. Wij maken gebruik van speciale machines om de lucht te reinigen. Het is dus niet alleen maar schoonmaken; elke situatie is anders en daarom is het belangrijk dat elk detail wordt meegenomen.

Twijfel niet, en kies voor een verantwoorde schoonmaak van Nufris

Wij zijn in heel Nederland inzetbaar voor trauma schoonmaak-diensten zoals: Schoonmaak na overlijden, Schoonmaak na zelfdoding of Schoonmaak na een ongeluk. Wij brengen snel een team van professionele reinigingstechnici op locatie voor een verantwoorde schoonmaak.

Bel ons vandaag