• 24/7 bereikbaar
  • Ervaren schoonmaak professionals
  • Klanten geven ons een 9.5

Lijkvinding

Steeds vaker worden mensen geconfronteerd met een onopgemerkt overlijden of sterfgeval van iemand die al wekenlang of zelfs maanden geleden is overleden. Vaak betreft het oudere mensen of mensen met weinig tot geen contact meer met familie of buren. Het nare bij een onopgemerkt overlijden/lijkvinding is dat het lichaam dan in een vergevorderd stadium van ontbinding wordt aangetroffen.

Bel: 085 06 06 659

Een onopgemerkt overlijden schoonmaak is technisch en emotioneel zwaar

Behalve de emotioneel zware taak van het schoonmaken is het ook technisch een erg lastige en gevaarlijke situatie met kans op gezondheidsrisico’s en besmetting. Vaak gaat het om het schoonmaken van bloed, urine en ontlasting waarbij je de juiste schoonmaakmiddelen, apparatuur en ervaring nodig hebt. Onze specialisten hebben veel praktijk ervaring en zijn opgeleid voor deze zware trauma schoonmaak bij lijkvinding.
Inzetbaar in heel Nederland & België
24/7 bereikbaar bij calamiteiten
Zorgvuldig, veilig en discreet
Veel ervaring en hoge klantwaardering

Gespecialiseerde schoonmaaktechnici

Onze gespecialiseerde schoonmaaktechnici kunnen ingezet worden na een onopgemerkte overlijden of ernstig ongeval met veel bloedverlies en andere lichamelijke vloeistoffen. Ben je geconfronteerd met een onopgemerkte overlijden? Onze experts kunnen de schoonmaak na een onopgemerkte overlijden volledig uit handen nemen.

Meer informatie

Overlijden of ernstig ongeval?

We creëren altijd na het opruimen van de ruimte voor onszelf eerst een veilige werkplek, om kruisbesmetting te voorkomen. Nadat de plek van het overlijden of ongeluk is vrijgemaakt zullen wij de situatie zorgvuldig analyseren. Iedere situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak. Zo komt het voor dat de situatie meevalt en er weinig echt aangetast is, maar het kan ook voorkomen dat de complete tegelvloer moet worden verwijderd omdat er lijkvocht in de voegen van het beton zijn getrokken. Nadat de lucht in de ruimte machinaal behandeld en gedesinfecteerd is, kan de ruimte weer veilig en zonder gezondheidsrisico’s in gebruik genomen worden.

Calamiteit/spoed?

Schoonmaak lijkvinding

Het schoonmaken van een ruimte na lijkvinding kan vele gezondheidsrisico’s en besmettingen met zich meebrengen. In dit soort situaties is het vaak ook traumatiserend en zelfs gevaarlijk voor de eigen gezondheid om zelf te reinigen. Je kunt daar beter niet zelf aan beginnen, maar onze specialisten inschakelen. Wij zijn gespecialiseerd in deze situaties en biohazard reiniging. Onze professionals weten exact wat ze moeten doen, met de de juiste beschermingsmiddelen, om deze ingrijpende schoonmaak taken te kunnen uitvoeren.

Desinfecteren en neutraliseren

Lijkgeur is een zeer indringende geur, die je eigenlijk niet echt kunt verwijderen. Dat houdt in dat alles wat aangetast is moet worden verwijderd en vernietigd. Alle vloerbedekking of laminaat moet worden verwijderd. Indien de persoon in bed is overleden, moet het matras worden opgeruimd. Als de persoon in de woonkamer is overleden, geldt dat voor bijvoorbeeld de bank of leunstoel. Vervolgens moeten alle ruimten worden gereinigd en gedesinfecteerd, zodat de ruimte weer veilig kan worden betreden.

Indruk van ons werk

Voor
Na

Lijkvinding

Tot slot worden aangetaste vaste delen in het huis met een speciaal middel geseald zodat de geur wordt afgedicht. Het kan ook zijn dat we speciale machines plaatsen die de lucht herstellen. Schoonmaak na overlijden is dus niet zomaar een schoonmaak. Iedere overlijden is anders en dat maakt dat kennis in combinatie met ervaring zeer belangrijk is om dit soort reinigingswerk een juiste resultaat te geven. Ieder detail telt. 

Twijfel niet

Wij zijn in heel Nederland inzetbaar voor trauma schoonmaak-diensten zoals: Schoonmaak na overlijden, Schoonmaak na zelfdoding of Schoonmaak na een ongeluk. Wij brengen een team van professionele reinigingstechnici snel op locatie voor een grondige reiniging.

Bel ons vandaag